Viking Tonle: Lanserer nytt skip på Mekong-elven

Elvecruiseren Viking Tonle er under bygging og skal være klar for Mekong-fart fra oktober 2025. Men allerede nå er turene lagt ut for salg.
Elvecruiseren Viking Tonle er under bygging og skal være klar for Mekong-fart fra oktober 2025. Men allerede nå er turene lagt ut for salg. Foto: Viking
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viking Tonle debuterer i 2025 og dobler Vikings passasjerkapasitet i Sørøst-Asia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterspørselen etter elvecruise på Mekong er ifølge Viking Cruises så stor at de allerede nå har startet salg på slike for det nye skipet Viking Tonle for sesongene 2025 og hele 2026.

Skipet er under bygging og skal etter planen ikke være klar til å seile før i oktober 2025.

– Den rike historien og kulturen i Vietnam og Kambodsja har alltid gjort Mekong til et fascinerende reisemål for våre gjester. Med enda et skip klart til 2025-sesongen så gleder vi oss til å kunne introdusere enda flere nysgjerrige reisende til de opplevelsene som denne fantastiske regionen har å by på, sier styreleder Torstein Hagen i Viking i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildene

Viking Tonle Foto: Viking

Søsterskip på Mekong

Viking Tonles identiske søsterskip Viking Saigon debuterte på Mekong i 2022. Begge skal seile mellom Kampong Cham i Kambodsja og Mỹ Tho i Vietnam, som en del av Vikings 15-dagers reise på Mekong.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viking Tonle er spesialkonstruert for å seile på Mekong og vil ha plass til 80 gjester i 40 utvendige lugarer.

Med den rene skandinaviske designen som Viking er kjent for har alle lugarer senger i hotellstil og skyvedører i glass fra gulv til tak med veranda eller fransk balkong. Over tre dekk kan gjestene på Viking Tonle også nyte et spa- og treningssenter, basseng og utendørs Sky Bar på øvre dekk.