Kaski Mustakaura er Finlands beste øl 2023

Kaski er kåret til Finlands beste øl 2023.
Kaski er kåret til Finlands beste øl 2023.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaski Mustakaura er kåret til det beste ølet i Finland i 2023 - uansett kategori.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av 450 øl fra 53 bryggerier som deltok i konkurransen evaluerte et panel på over femti dommere ølet fra Takatalo & Tompuri Brewery til å være nasjonens beste.

Ifølge Google translate skal Mustakaura betyr "Svart Havre" på norsk.

- Et panel på over femti dommere evaluerte hver påmelding omhyggelig for å avgjøre vinnerne i ulike kategorier. Hovedprisen for «Finlands beste øl 2023» ble kåret på et øl-gallacruise med Vikingline med bistand fra et internasjonalt dommerpanel. Ølet beskrives som rikt og glatt, og har et alkoholinnhold på 5,0%, skriver Helsinki Times.

Takatalo & Tompuri Brewery, skaperne av Finlands beste øl 2023, er et familieeid gårdsbryggeri som ligger i Virolahti, Kymenlaakso. Den maltede byggen og havren som brukes i ølet deres kommer fra deres egne åkre, noe som gjør det til et virkelig lokalt produkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

God til Gouda og lapskaus

Dommerpanelet beskrev vinnerølet slik:

- Vinnerølet hadde et innbydende skum og utseende. Aromaen hadde subtile risting og komplekse kaffenoter. Vinnerølet er fullt av smaker, men likevel lett å drikke. Det er en perfekt følgesvenn til viltkjøtt, lapskaus og Gouda-ost.

Konkurransen arrangeres av den finske ølforeningen med medlemmer som inkluderer den finske bryggeriforeningen og småbryggerforeningen.

Totalt omfattes 15 kategorier, med de største deltakergruppene i kategoriene lys pils, IPA og surøl. Konkurransen utvikler seg hvert år for å møte behovene til både bryggerier og forbrukere. De siste årene har det vært en egen kategori for alkoholfrie og alkoholfattige øl, og i år ble kategorien lett pilsner delt i to. Prisen for beste glutenfrie øl deles nå ut for tredje gang.