Fremtind: Reiseforsikring dekker ikke dårlig råd

Vi blir færre her i llandet i sommer 1,6 millioner nordmenn oppgir at de skal reise utenlands i sommer.
Vi blir færre her i llandet i sommer 1,6 millioner nordmenn oppgir at de skal reise utenlands i sommer. Foto: Marthe Thu - www.marthethu.no / Fremtind
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiseforsikringen dekker ikke avbestilling på grunn av lite penger på konto eller svak kronekurs. Antall reiseskader hos Fremtind har økt kraftig hittil i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiselystne nordmenn har gitt skadeboom hittil i år. Til sommeren velger mange et lavere feriebudsjett.

– Vi merker at reiselysten er til stede hos det norske folk, men mange velger også en billigere reise eller norgesferie fremover, sier skadeforebygger i Fremtind Therese Hofstad-Nielsen i en pressemelding.

Antall reiseskader har økt med hele 40 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser skadedata hos selskpet.

– Hvis du ombestemmer deg, vil du ikke få igjen penger

Det samsvarer med funn fra Reiseundersøkelsen til Statistisk Sentralbyrå (SSB), som viser at nordmenn dro på rekordmange reiser i årets første kvartal - aller flest i eget land.

Flere kunder oppsøker nå forsikringsselskapene med ønske om å avbestille feriereisen sin, som følge av svak krone, prisøkninger og bekymring for egen økonomi. Med mindre avbestillingen skjer som følge av sykdom, ulykke eller skade, gjelder ikke reiseforsikringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis du bare ombestemmer deg, vil du ikke få igjen penger på reiseforsikringen. Da må du ta kontakt med reiseoperatør og undersøke om du kan få penger tilbake, avslutter skadeforebyggeren.

Svak kronekurs gjør det dyrt å feriere utenlands, som her i Sverige. Foto: Transportstyrelsen
Svak kronekurs gjør det dyrt å feriere utenlands, som her i Sverige. Foto: Transportstyrelsen

Økonomi påvirker reiseplaner

I en fersk undersøkelse som Respons analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, oppgir 1,6 millioner nordmenn at de skal reise utenlands i sommer. Omtrent like mange skal på hytta, mens 1 million skal på bilferie i Norge.

Samtidig er det mange reiseplaner som blir påvirket av strammere økonomi denne sommeren.

– I undersøkelsen vår oppgir hele 47 prosent at endringene i økonomien påvirker ferieplanene i sommerferien. Halvparten av disse velger et lavere feriebudsjett. 36 prosent av disse dropper utenlandsreisen, sier Hofstad-Nielsen.