Östergötlands museum er Årets museum 2023 i Sverige

Östergötlands museum
Östergötlands museum
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny grunn til å ta en stopp i den svenske byen Linköping: Östergötlands museum er kåret til Årets museum i Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MUSEUM: - Med en visjon om å tilby overraskende kunnskapsopplevelser viser Östergötlands museum hvordan museer kan jobbe aktivt og med kvalitet for å nå ut i samfunnet og være en møteplass for alle.

Det mener Sveriges Museer och svenske ICOM (International Council of Museums) som står bak den prestisjetunge prisen. Kåringen fant sted på de svenske museenes vårmøte i Västerås, og ble overrakt av den svenske kulturministeren Parisa Liljestrand.

Juryen mener at museet i Linköping har gått inn i 2020-årene med grandiose visjoner, pulserende arbeidsglede og inspirerende mot. Östergötlands museum stiller i en nyoppusset bygning hvor kjærligheten til opprinnelsen er blitt kombinert med interesseskapende design hvor farge og form bærer et underliggende budskap.

Östergötlands museum

Store ambisjoner

- Ambisjonen er å være en møteplass for alle sider av kjerneverdien som modig, bevisst, reflektert og inspirerende, og det blir raskt klart at endringsreisen bare så vidt har begynt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samarbeid skjer med akademia så vel som med ideell og offentlig sektor. Gjennom en nysgjerrig og lydhør tilnærming til kontinuerlig forbedring jobber museet bevisst for å nå visjonen om å tilby «overraskende kunnskapsopplevelser», mener juryen.

Fra før ligger to andre musseer på Tripadvisors oversikt over de mest populære attraksjonene i Linköping:

Museum for svenske flystyrker og det historiske museet Gamla Linköping Open Air Museum.