Sjekk at du har gyldig Helsetrygdkort

- Dette helsetrygdkortet gikk ut i 2020. Bestill nytt nå hvis du skal til utlandet i påsken, men husk at det ikke erstatter reiseforsikring, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende.
- Dette helsetrygdkortet gikk ut i 2020. Bestill nytt nå hvis du skal til utlandet i påsken, men husk at det ikke erstatter reiseforsikring, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende. Foto: Frende Forsikring
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påskevettregel nr 11: Pass på så du ikke reiser uten gyldig helsetrygdkort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

REISEFORSIKRING: Mange, mange tusen sitter med ugyldige kort.

- Kortet gjelder bare i tre år og mange har ikke tenkt på det siden før pandemien. Bestill det nå hvis du trenger det i påsken, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring i en pressemelding.

Kortet er helt gratis, men det kan ta opptil ti virkedager før kortet havner i postkassen din.

- Da begynner du å få dårlig tid hvis du skal utenlands i påsken. Sjekk kortet ditt i dag, hvis du snart skal på tur i Europa, EØS eller Sveits, sier hun.

Kortet er bevis på at du har rett på samme behandling som innbyggerne i landet du er på reise i.

Gjelder ikke i Tyrkia

Helsedirektoratet utsteder kortet til alle som er medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten her, i et annet EØS-land, eller i Sveits. Det bestiller du på helsenorge.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bor du i Norge og skal på ferie i Norden trenger du ikke å vise helsetrygdkortet for å få medisinsk behandling. Tyrkia og den tyrkiske delen av Kypros er ikke i EØS, så her gjelder ikke kortet.

Selv om du har orden på helsetrygdkortet ditt, trenger du likevel reiseforsikring.

- Helsetrygdkortet dekker ikke behandlingen du får på privat sykehus eller hos privat lege. Det dekker heller ikke hjemtransport hvis du trenger det etter sykdom eller ulykke, sier Heidi Tofterå Slettemoen.