Isfiske-NM: På jakt i hullet

Det kan knytte seg stor spenning til hva som kommer opp av hullet!
Det kan knytte seg stor spenning til hva som kommer opp av hullet! Foto: Istockphoto
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til helgen skal Norges beste isfiskere kåres.

Artikkelen fortsetter under annonsen

FRILUFTSLIV: For mange isfiskere er Norgesmesterskap i isfiske høydepunktet i en lang isfiskesesong. I 2022 deltok over 240 ivrige fiskere i norgesmesterskapet, og det er ventet like mange interesserte når Norges Jeger- og Fiskerforbund og Gran Jeger- og fiskerforening inviterer til NM isfiske helgen 4. - 5. mars.

Konkurransen arrangeres på vannene Våja/Vassbråa. Abbor og sik er tellende arter, og finnes i godt antall i de to innsjøene.

Åpen konkurranse

- Norgesmesterskapet er en åpen konkurranse, så her kan alle som er medlem i en jeger- og fiskerforening tilknyttet NJFF delta. Det konkurreres individuelt i ulike klasser, i tillegg til lagkonkurranse. Lørdag er det lagkonkurranse, og helga avsluttes med individuell konkurranse på søndag, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Barn er spesielt velkomne, og arrangørene stiller med instruksjon og utstyr på søndag for de som ønsker det. Det fyres i bålpanner og det kokes kaffe og lages mat. Det legges kort og godt opp til et par hyggelige dager i sosialt lag på isen.