Nordmenn søker trygghet i pakkereiser og charter

Reiseglade nordmenn er lei pandemi, krig og uro og vil ha ukompliserte ferier. Løsningen er i større grad charter og pakkereiser, og helst til Spania, ifølge reisebyrået Tickets halvårlige reiseundersøkelse.

Pandemi, krig og uro har fått nordmenn til å velge gruppereiser - og helst Spania - framfor eksotiske reisemål langt unna. Her fra Ibiza.
Pandemi, krig og uro har fått nordmenn til å velge gruppereiser - og helst Spania - framfor eksotiske reisemål langt unna. Her fra Ibiza. Foto: Turespana
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

CHARTERREISE: – Den nye normalen nå er å gå fra eventyrlige til ukompliserte reiser. Ifølge Ticket er 2023 i enda større grad enn tidligere «Spanias år», jubler den spanske reiselivsorganisasjonen Turespaña i en pressemelding.

Reiselysten blant nordmenn er stor, og begynner å nærme seg nivåer vi hadde før pandemien.

Undersøkelsen viser at av de 78 prosentene som har bestilt reiser til Europa i år via Ticket, velger hele 24 prosent et reisemål i Spania.

Og av alle bestillingene i verden, representerer Spania 19 prosent. Flere spanske reisemål opplever stor økning i bestillinger hos Ticket: Barcelona øker med 29 prosent og klatrer inn på topplisten. Også Mallorca og Tenerife klatrer på listene med økninger på henholdsvis 29 og 12 prosent sammenliknet med før pandemien. Førsteplassen går til de klassiske Kanariøyene som de siste årene tatt i mot store mengder nordmenn som vanligvis har søkt solen i Miami, Karibia eller Asia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake til gamle, trygge vaner

Før pandemien var trenden å bestille fly og hotell hver for seg, fra ulike bookingsider. Nå oppgir flere at de foretrekker charter fordi det er enkelt og behagelig.

Enkelthet er noe som prioriteres spesielt etter pandemien. Charter- og pakkereiser øker hos Ticket fra 6 prosent i 2019 til 12 prosent i år. De største chartermålene hos Ticket i år er Gran Canaria på førsteplass, etterfulgt av Tenerife på andre, Kreta på tredje og Mallorca på fjerde.