Klart for FjellPride!

Det er klart for årets FjellPride på Sota Sæter!
Det er klart for årets FjellPride på Sota Sæter! Foto: Silje Lilleengen

Den årlige feiringen av kjærlighet gjennomføres som planlagt. – Føles spesielt viktig nå.

FRILUFTSLIV: DNTs betjente hytte Sota Sæter i Breheimen har de siste årene arrangert FjellPride i juli. Her feires kjærlighet og mangfold omgitt av vakker natur, i det som har blitt en sosial og populær markering i fjellet.

Angrepet i Oslo i slutten av juni satt en stopper for mange Pride-markeringer i hele landet. Derfor er arrangørene svært glade for at årets FjellPride kan gjennomføres som planlagt torsdag 7. til søndag 10. juli.

– Vi er alle preget av det som skjedde under Oslo Pride, og våre tanker er med de berørte, pårørende og alle som har følt seg utrygge. Sånn kan vi ikke ha det. Derfor er vi så glade for at vi kan gjennomføre og invitere til Fjellpride! Det føles spesielt viktig nå i år, sier Ove Lilleengen som er vertskap på Sota Sæter og del av arrangementskomiteen i en pressemelding.

Utsikten fra Sota Sæter. Her blir det FjellPride 7. til 10. juli. Foto: Marius Dalseg
Utsikten fra Sota Sæter. Her blir det FjellPride 7. til 10. juli. Foto: Marius Dalseg

Må kjøpe pass på forhånd

Han forteller at de legger til rette for en trygg festivalopplevelse, og samarbeider godt med både lokalt politi og ordfører i Skjåk for å skape en god ramme rundt FjellPride.

– Vi gleder oss til å feire mangfold, kjærlighet og at alle er like mye verdt. Det burde vært selvsagt, men det må sies høyt og tydelig. Og det skal vi gjøre her på Sota Sæter!

Han forteller at det fortsatt er ledige plasser både innendørs og i teltområdet, og at det derfor fortsatt er mulig å kjøpe festivalpass. Det må imidlertid gjøres på forhånd.

– Naturen er som kjent åpen for alle. Alle er alltid velkomne til oss i DNT, men denne helga skal vi vise det skikkelig, sier Lilleengen.

Ove og Silje Lilleengen er vertskap på Sota Sæter. Foto: Jasemin Folvik
Ove og Silje Lilleengen er vertskap på Sota Sæter. Foto: Jasemin Folvik

Populært sted med lang historie

Sota Sæter har en spesiell plass i manges hjerter. Den over 100 år gamle setra, bestående av ti bygninger på et flott tun, har et unikt miljø som preges av lunhet og varme.

Sota Sæter er et flott sted å være i flere dager. Her byr vertskapet på gode mattradisjoner, badstue og nye natur- og kulturstier for barn og voksne.