Wood Hotel i Bodø skal tre inn i nye Strawberry

Wood Hotel på Rønvikfjellet i Bodø skal åpne i 2024
Wood Hotel på Rønvikfjellet i Bodø skal åpne i 2024 Foto: 3DEstaste/AB Invest
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storsatsingen på Rønvikfjellet i Bodø er det første hotellprosjektet som signeres etter at det ble kjent at Nordic Choice Hotels skal bytte navn til Strawberry.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HOTELL: Våren 2024 åpner et flunkende nytt hotell på Rønvikfjellet i Bodø. Og nå er driftsavtalen underskrevet mellom eier Rønvikfjellet Invest og hotellselskapet Nordic Choice Hotels, som bytter navn til Strawberry året før åpningen.

Bygget skal oppføres i tre og blir på rundt 10 000 kvadratmeter totalt, med henholdsvis 145 hotellrom og 30 hotelleiligheter i tilknytning til hotellet.
– Det er en grunn til at vi satser så sterkt i Bodø: Ingen andre byer har hatt så enorm utvikling og positivitet rundt seg de siste årene. For meg ble det en energiinnsprøytning, som noen kanskje mener jeg ikke trengte, da vi i fjor åpnet to nye hotell i byen. Nå legger jeg meg på lading frem til vi kan åpne dørene på Rønvikfjellet i 2024, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Strawberry, i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Wood Hotel: Rom Foto: 3DEstaste/AB Invest.

Bygger mer bærekraftig

Byggeteknikken med limtredragere og massivtre gjør at hotellet vil få rundt 45 prosent lavere CO2-avtrykk enn om det skulle blitt oppført i stål og betong.

I tillegg skal et samarbeid med Bodø Energi sørge for at hotellet selv produserer egen energi via solceller på taket, noe som gjør at det får energiklasse A.
– Arthur Buchardt er en pioner på dette området og har allerede vist resten av bransjen hvordan man både kan bygge og tenke nytt for å bidra til det grønne skiftet. Som eier og byggherre er han også en garantist for at hotellets innredning vil være norskproduserte møbler i så stor utstrekning som mulig. Så dette er et prosjekt med gode ringvirkninger, sier Stordalen i meldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Wood Hotel i Bodø er første nye hotell som trer inn i Petter Stordalens omdøpte hotellselskap Strawberry Foto: 3DEstaste/AB Invest
Wood Hotel i Bodø er første nye hotell som trer inn i Petter Stordalens omdøpte hotellselskap Strawberry Foto: 3DEstaste/AB Invest

Komplette fasiliteter

De 30 hotelleilighetene i bygget skal leies ut gjennom hotellet. I tillegg til de 145 hotellrommene, vil det bli restaurant, bar og konferansefasiliteter i syvende etasje med spektakulær utsikt. I åttende og øverste etasje blir det gym, sauna og velværeavdeling med stor takterrasse og utendørsbasseng.
– I tillegg skal vi videreføre tradisjonen og funksjonen til Turisthytta, som helt fra 1890 har vært et perfekt utgangspunkt for fantastiske turer i vakker natur. I første etasje skal vi ha et kafétilbud og en stor lobby hvor alle skal føle seg velkommen. Nå skal vi finne helt riktig konsept og merkevare for dette topproduktet som vi gleder oss til å åpne mens Bodø er europeisk kulturhovedstad, sier Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels i pressemeldingen.

Hotellet eies av Rønvikfjellet Invest, mens HENT er entreprenør. Arkitekt er KB Arkitekter. Arbeidet med å rive den gamle Turisthytta starter umiddelbart, mens byggestarten er medio august 2022.