Stjernekikking på japansk

Bisei (som på japansk betyr «vakre stjerner») i Okayama prefektur i det vestlige Japan ble nylig kåret til et stjernekikkingsområde - som det tredje stedet i Japan.
Bisei (som på japansk betyr «vakre stjerner») i Okayama prefektur i det vestlige Japan ble nylig kåret til et stjernekikkingsområde - som det tredje stedet i Japan. Foto: Okayama Prefectural Tourism Federation
Artikkelen fortsetter under annonsen

En helt spesiell stjernehimmel: Asia har fått sitt første Dark Sky Community - i Japan.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen steder på planeten er bedre for stjernekikking enn andre, og Bisei (som på japansk betyr «vakre stjerner») i Okayama prefektur i det vestlige Japan ble nylig kåret til et stjernekikkingsområde av den ideelle organisasjonen International Dark Sky Community.

- Dette er det tredje stjernekikkingsområdet i Japan og det første Dark Sky Community i Asia, melder Japan National Tourism Organization (JNTO).

Bisei er satt sammen av tegnene 美 (vakker) og 星 (stjerne), noe organisasjonen tydeligvis har oppdaget, nå som de har utpekt Bisei som et spesielt bra sted å se på stjerner - på grunn av den svarte, klare nattehimmelen.

De to andre sertifiserte stjernekikkingsområdene i Japan er Iriomote-Ishigaki nasjonalpark i Okinawa og landsbyen Kozushima på en øy utenfor Tokyo.

Til sammen er det 187 sertifiserte stjernekikkingsområder i verden.