Thailand åpner for turisme fra Norge og 45 andre land

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Thailand åpner for innreise for fullvaksinerte fra Norge og 45 andre utvalgte land fra og med 1. november, kunngjør landets utenriksdepartement.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Sverige og Danmark er på lista over såkalte lavrisikoland Thailand åpner for, går det fram av det thailandske utenriksdepartementets nettsider.

Innreise forutsetter at man er fullvaksinert, skriver statsminister Prayut Chan-o-cha på Facebook. Da kan man reise til landet uten å måtte gjennomgå karantene. Man må imidlertid teste seg før avreise og ved ankomst.

Statsministeren sier det haster med å få turistnæringen på fote igjen.

– Hvis vi venter til alt er hundre prosent klart, vil vi være for sent ute. Og turister kan velge å dra andre steder, skriver statsministeren.

Norske myndigheter fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla i Thailand.

Nordmenn som er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene og kan dokumentere dette med gyldig coronasertifikat, er unntatt reisekarantene fra alle land, inkludert Thailand.