Ving: Nå selges det like mange reiser som før pandemien

Roma (bildet), Paris, Barcelona, København og Krakow er byene flest bestiller storbyreiser til akkurat nå, melder Ving.
Roma (bildet), Paris, Barcelona, København og Krakow er byene flest bestiller storbyreiser til akkurat nå, melder Ving. Foto: Ving

De siste ukenes utvikling har satt fart på nordmenns reiselyst, og bestillingene for vinteren tikker inn i stor fart.

– Vi så allerede tidlig forrige uke at noe positivt var på gang. Blant annet var det en stor økning i søk etter reiser på ving.no, og du kan trygt si at trenden vedvarte, sier en entusiastisk Marie-Anne Zachrisson i en pressemelding.

Zachrisson er landssjef i Ving, og forteller at forrige uke var reisearrangørens beste salgsuke gjennom hele pandemien.

- Vintersalget økte 145 %

– Vi er både stolte og glade over å konstatere at vintersalget økte med hele 145 % mot uken før. Vi har ventet lenge på ketchupeffekten, og det er fantastisk å se at mange endelig bestiller feriene de drømmer om, sier Zachrisson.

Hun tror årsaken til økningen kan være både synkende smittetall og at mange fullvaksinerte har oppdaget hvor enkelt det er å reise utenlands – og at det er enkelt å komme tilbake igjen.

– Dessuten har høsten kommet for alvor her hjemme, og da er det lett å lengte etter en ferie i varmere strøk. Akkurat nå er det vinterreiser til Kanariøyene, Thailand og Kapp Verde som er de mest populære. Den spanske solkysten og Madeira er også i vinden, sier Zachrisson.

Stor interesse for helgeturer til europeiske storbyer

Det er imidlertid ikke bare sol og varme som omsider lokker nordmenn ut i verden igjen. Salget av storbyreiser hos Ving har også fått et skikkelig oppsving den siste tiden.

– Forrige uke solgte vi over dobbelt så mange storbyreiser som vi gjorde i hele august, sier Svein Erik Bjørheim, leder for Vings ruteflyavdeling.

Roma, Paris, Barcelona, København og Krakow er byene flest bestiller storbyreiser til akkurat nå.

– Mange har ment at helgeturer til storbyer er en type ferie vi ville måtte vente lenge på at folk skulle begynne å bestille igjen, så vi er glade for å se at lysten er tilbake allerede.

Personvernpolicy