Få reiser utenlands: Her ferierer nordmenn i sommer

Nordmenn ferierer helst hjemme i år, viser ny undersøkelse.
Nordmenn ferierer helst hjemme i år, viser ny undersøkelse. Foto: Frende Forsikring / Erlend Gade

Blir 2020-ferien den nye normalen? I år ferierer nemlig nordmenn veldig likt som i fjor, viser rykende fersk undersøkelse.

Fellesferien er i gang og nordmenns ferieplaner er helt like i 2021, som for ett år siden. Det viser undersøkelser Norstat har gjort for Frende Forsikring de to siste somrene.

2 av 3 nordmenn svarer hjemmeferie, egen hytte og bilferie både i år og i fjor, ifølge undersøkelsen.

– Tallene tyder på at folk tar et betydelig pandemihensyn også i sommer. Jeg håper det ruster oss for en mer normal høst over hele landet, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen, i en pressemelding.

Topp tre-listen

  1. Hjemmeferie
  2. Egen hytte
  3. Bilferie

Få reiser utenlands

En ting overrasker Lassen som på forhånd trodde at ferieformer som bil eller storbyferie i Norge ville komme høyere i årets undersøkelse.

– Jeg hadde ikke trodd at hjemmeferie skulle være den mest populære ferien også i år. I 2020 var mye usikkert og ingen var vaksinerte, men tallene våre viser at 1 av 4 blir hjemme også i 2021.

Ifølge Frendes undersøkelse skal bare 15 prosent reise utenlands i sommer. Det synes Lassen er fornuftig slik situasjonen er akkurat nå.

– Selv om reiseforsikringen gjelder og reiserådene fra myndighetene har endret seg i juli, er det mange som tar oppfordringen om å bli i Norge. Med norgesferie kan vi kanskje unngå at deltavarianten av viruset får fotfeste her hjemme.

En av ti dropper ferie

Undersøkelsen viser også at ni prosent av oss ikke skal ha sommerferie i år. Det er en økning fra i fjor, da seks prosent svarte det samme.

– En del utsetter nok ferien og håper på roligere reiseforhold i verden utover høsten. Det er selvsagt en mulighet, selv om det ikke gikk slik i fjor, avslutter Lassen.

Personvernpolicy