Reparer turutstyret med Bergans og DNT

Sekk + innhold: Slik ser DNTs nye reparasjonssekk fra Bergans ut. Alt du trenger for enkle reparasjoner av turklær og utstyr.
Sekk + innhold: Slik ser DNTs nye reparasjonssekk fra Bergans ut. Alt du trenger for enkle reparasjoner av turklær og utstyr. Foto: Bergans
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med litt utstyr og noen enkle råd kan turutstyr holde lenger. Nå kan du låne det du trenger for å reparere det selv på betjente DNT-hytter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergans og DNT samarbeider om å utstyre alle de betjente DNT-hyttene i Norge med et nyttig reparasjonssett som overnattingsgjestene kan låne og bruke når de er på hytta.

Reparasjonssettene er på plass til sommersesongen begynner, og lånes ut i resepsjonene. Det gir overnattingsgjestene mulighet til å fikse turutstyret sånn at det får lenger levetid.

– Hjemme har man ofte ikke det man trenger for å reparere, og det er ikke alltid man skal innom en butikk som fikser det for deg. Med det enkle reparasjonsettet håper vi at det skal være mulig å sitte i solveggen eller foran peisen på hyttene våre å fikse småting på klærne eller turutstyret, sier Trygve Sunde Kolderup, seksjonsleder for natur og bærekraft i DNT i en pressemelding.

Få enkele rep-tips her: https://www.dnt.no/fiks-alt-alltid/

Kolderup forteller at et av målene i den nye bærekraftstrategien til DNT er å bidra til å redusere kles- og utstyrsforbruket knyttet til friluftsliv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil at hyttene våre skal inspirere gjestene til bærekraftige og miljøsmarte valg, og vi tror dette tiltaket kan være med på å gjøre reparasjon enklere og dermed gi turklær og turutstyr lengre levetid, sier Kolderup.

Nordmenn er glade i turklærne sine

Selve reparasjonssettet er en Bergans-sekk som inneholder diverse reparasjonsutstyr som glidelåsdragere, lappesaker, stoffbiter, nål og tråd, samt noen eksemplarer av en brosjyre med fikse- og vedlikeholdstips. Der finner du også informasjon om Bergans reparasjonsmuligheter og DNT Ungs miljøvettregler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vår erfaring er at nordmenn er veldig glade i turklærne sine, og at de ønsker å ta vare på dem så lenge som mulig. Samtidig vet vi at mange flere ville valgt å reparere glidelåsen i skalljakka eller riften i turbuksa dersom reparasjon var lettere tilgjengelig. Derfor er vi nå veldig stolte av å kunne tilby enkel reparasjon i samarbeid med DNT på alle de betjente hyttene, slik at folk enkelt kan reparere på tur, sier bærekraftsansvarlig i Bergans, Yngvill Ofstad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergans har hatt en reparasjonstjeneste i alle år, og har en egen systue i Asker med erfarne fagfolk. I de senere årene har de utvidet tjenesten med systue i butikk og en egen sybil som reiser rundt og utfører enklere reparasjoner av turklær og –utstyr der folk er. Dette er en del av Bergans konsept “Lenge leve produktet”, som også inkluderer en satsning på andre sirkulære tjenester som innsamling, bruktsalg, redesign, utleie og abonnement.

Sekken på hyttene inneholder dette utstyret:

* Stoff i ulike farger

* Lapper til dunjakker

* Saks (stor og liten)

* Synåler

* Sytråd i ulike farger

* Tang

* Sett med trykknapper

* Sett med glidelåsdragere

* Tape til vanntett bekledning (må festes med strykejern)

* Reparasjonsbrosjyre