500 år siden den første jordomseilingen

For 500 år siden startet Magellan og Elcano ferden fra elven Guadalquivir som skulle ende opp med å bli den første jordomseilingen.
For 500 år siden startet Magellan og Elcano ferden fra elven Guadalquivir som skulle ende opp med å bli den første jordomseilingen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I forbindelse med 500-års jubileet for den første jordomseilingen har Sevilla åpnet dørene for et tolknings- og utstillingssenter ved Guadalquivir-elven. I nærheten av stedet hvor Magellan og Elcano la ut på ekspedisjon for 500 år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av denne turen, som var finansiert av kongedømmet Castilla, opplevde mannskapet mange endringer som førte til at flere mistet livet mens andre

prøvde lykken i de nye landene, forteller Turespana i en pressemelding.

Magellan, initiativtakeren til prosjektet, døde på Filippinene og etterlot kommandoen til Juan Sebastián Elcano, kaptein på det eneste gjenværende skipet av de opprinnelige fem skipene som startet turen.

Historiens viktigste maritime eventyr

Skipet Nao Victoria seilte tilbake gjennom Det indiske hav tilbake til Spania, lastet med krydder. De krysset Kapp det gode håp på vei til Sanlúcar de Barrameda og Sevilla, med kun18 av de 239 mennene som la ut på ekspedisjonen. Den 8. september 1522, etter tre år og fjorten dager og 37 753 nautiske mil (69 918 km), fullførte de dermed den første jordomseilingen.

På utstillingen kan du se nøklene til hovedskipet Nao Victoria med egne øyne. Og skipet forteller om hendelsene underveis, farene mannskapet opplevde, det harde livet om bord og de viktigste konsekvensene av historiens viktigste maritime eventyr.

Gå ikke glipp av muligheten til å gå om bord i NAO VICTORIA 500, en fullskala replika av hovedskipet i den første jordomseilingen, på utstillingssenteret ved Guadalquivir-elven i gamlebyen i Sevilla.