Lufthansa tapte nesten 14 milliarder kroner i tredje kvartal

<p>Lufthansa insisterer på at selskapet, som tyske myndigheter har satset mye på at skal overleve coronapandemien, er likvide til tross for et tap på 14 milliarder kroner i tredje kvartal. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB</p>
Lufthansa insisterer på at selskapet, som tyske myndigheter har satset mye på at skal overleve coronapandemien, er likvide til tross for et tap på 14 milliarder kroner i tredje kvartal. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix

Flyselskapet Lufthansa tapte i tredje kvartal 1,26 milliarder euro, tilsvarende nesten 14 milliarder kroner, viser kvartalsrapporten tirsdag.

Selskapet er hardt rammet av coronapandemien. Mange kanselleringer og utbetalinger av kompensasjon til passasjerer på nesten 22 milliarder kroner er blant årsakene til innhogget i inntjeningen i tredje kvartal.

Likevel økte aksjekursen da nyheten kom som følge av positive faktorer som flere flyginger og skatteutsettelser.

På samme tidspunkt i fjor hadde Lufthansa en profitt på nesten 19 milliarder kroner. Det siste året har nettogjelden økt med mer enn 24 milliarder kroner til 98 milliarder kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden