30.000 tyskere har fått ordre: Forlat Mallorca nå!

People walk on Playa de Palma beach, as Spain officially reopens the borders amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Palma de Mallorca, Spain June 21, 2020. REUTERS/Enrique Calvo
People walk on Playa de Palma beach, as Spain officially reopens the borders amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Palma de Mallorca, Spain June 21, 2020. REUTERS/Enrique Calvo Foto: Enrique Calvo / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Solhungrige tyskere får nå kontrabeskjed etter at de først fikk grønt lys til å feriere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge den tyske avisen Bild Bild er De Baleariske Øyer en av de spanske regioner hvor smittespredningen nå er mest markant.

Balearene er en øygruppe i Middelhavet utenfor østkysten av Spania. De fire største øyene er Mallorca, Menorca, og Pityusene Ibiza og Formentera.

Tyske myndigheter har nå kunngjort at Spania anses for å være en risikosone.

Ny smittebølge i Spania

Syv uker etter at den første coronabølgen stilnet, er Spania igjen ille ute og har nå Europas høyeste smitterate. Landet gjennomførte i mars svært omfattende nedstengninger, men det varme været har ført til at folk har slakket av på den personlige beredskapen.

I tillegg har oppmykningen av restriksjonene, spesielt for turistnæringen, resultert i en ny smittebølge.

Alle må i karantene og testes

Tyske statsborgere som nå vender tilbake etter opphold på en av de fire populære ferieøyene på den spanske østkysten, må nå testes og settes i selvisolasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 30.000 tyskere befinner seg på øyene nå, hvor av de aller fleste ferierer på Mallorca.

Reisebyrået TUI har nå avlyst alle sine planlagte reiser til Mallorca, og ber sine kunder om å vende hjem senest innen syv dager.

TUI avlyser alle reiser til Mallorca

Flere land, blant annet Norge, har tidligere i sommer erklært Spania som rød sone, og fraråder reiser dit nå.

Utenriksdepartementet har oppdatert sine reiseråd til Spania.

«Det er ikke karantenekrav ved innreise, men det er obligatorisk å fylle ut et elektronisk helseskjema 48 timer før avreise med fly til Spania. Det er innført strenge regler for smittevern, bl.a. påbud om munnbind uansett avstand til andre personer. Smitten har de siste ukene økt i Spania, og fra 25. juli må reisende fra Spania til Norge i karantene

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stenger diskotek – delvis forbudt å røyke

La Rioja og Murcia er de to første regionene som innfører en rekke nye tiltak som Spanias helseminister Salvador Illa presenterte fredag, og som skal innføres i hele landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant annet blir nattklubber, diskotek og dansehaller stengt, mens restauranter og barer må stenge klokka 01, og det blir begrensninger på besøk til eldresentre.

Røyking ute blir forbudt om man ikke kan holde en avstand på 2 meter. Dette tiltaket er allerede iverksatt i Galicia og Kanariøyene.

Nesten 29.000 mennesker har dødd av coronaviruset hittil i Spania, og smitteraten er på 115 per 100.000 mennesker, den høyeste i Europa.

Les også: Pandemien gir økonomisk kalddusj i land etter land

VIDEO:Mallorca tester smittevernreglene: Her forlater test-turistene Tyskland