Helsedirektoratet vil innføre coronatesting på flyplasser og på grensa

<p>Bergen kommune har vedtatt at det skal innføres coronatetsstasjoner på Bergen lufthavn Flesland. Helsedirektoratet jobber med å innføre dette på flere ankomstpunkter i Norge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix</p>
Bergen kommune har vedtatt at det skal innføres coronatetsstasjoner på Bergen lufthavn Flesland. Helsedirektoratet jobber med å innføre dette på flere ankomstpunkter i Norge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helsedirektoratet jobber med å etablere coronatestsentre på grenseoverganger, flyplasser og havner i Norge.

– Vi er i samarbeid med relevante parter for å etablert testing på sentrale ankomststeder som flyplasser, havner og grenseoverganger, sier kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til NTB.

Hun kan ikke si når disse sentrene etableres.

Bergen kommune opplyser torsdag at en coronateststasjon opprettes på Bergen lufthavn. Teststasjonen skal driftes av Bergen legevakt som allerede har startet forberedelser av dette.

Arbeiderpartiet er fornøyd med tiltaket.

- Arbeiderpartiet er glad for at det nå jobbes med å få coronatesting på våre største flyplasser og grenseoverganger, slik vi har tatt til orde for. Det haster med å få dette på plass når vi ser at langt flere reiser til og fra landet vårt nå. Vi må få kontroll på smitten igjen, og dette vil være et godt tiltak for å klare det, sier stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden