Lufthansa kutter staben med 22.000

<p>Et Lufthansa-fly på Tromsø Lufthavn i mars i år. Passasjerene ble sjekket av kommunen for coronasmitte. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix</p>
Et Lufthansa-fly på Tromsø Lufthavn i mars i år. Passasjerene ble sjekket av kommunen for coronasmitte. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyske Lufthansa, et av verdens største flyselskaper, varsler at arbeidsstokken skal kuttes med 22.000, halvparten av dem i Tyskland.

Meldingen kom etter at selskapet i andre kvartal tapte 1,5 milliarder euro (rundt 16 milliarder kroner). Samlet tap etter årets to første kvartaler er 3,62 milliarder euro.

– Vi opplever et markant avbrudd i global lufttrafikk. Vi forventer ikke at etterspørselen tar seg opp igjen til nivåene før krisen før i 2024, sier selskapets toppsjef Carsten Spohr.

I likhet med andre flyselskaper er Lufthansa blitt svært hardt rammet av koronakrisen. Reiserestriksjoner er innført i mange land, og smittefrykt demper etterspørselen etter reiser som fortsatt lar seg gjennomføre.

Lufthansa opplyser at omsetningen falt hele 80 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Årsaken var at etterspørselen kollapset.

Det eneste lyspunktet i regnskapet er at Lufthansa Cargo leverer solide tall og bidrar til at tapet ikke blir enda større.

Spohr varsler at det ikke vil være mulig å unngå en omfattende restrukturering av virksomheten i kjølvannet av krisen.

Konsernet skal kutte kostnadene med 15 prosent innen 2023 og redusere flyparken med minst 100 fly.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden