Kraftig økning i kortbruk antyder at Aurland er turistvinner

Aurland er kommunen med størst økning i kortbruk i løpet av de to første ukene i juli, sammenlignet med fjoråret. Bildet viser utsikten over Aurland og Aurlandsfjorden fra Stegastein utsiktspunkt. Arkivfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Aurland er kommunen med størst økning i kortbruk i løpet av de to første ukene i juli, sammenlignet med fjoråret. Bildet viser utsikten over Aurland og Aurlandsfjorden fra Stegastein utsiktspunkt. Arkivfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I Aurland kommune er det 434 prosent høyere kredittkortbruk i juli sammenlignet med fjoråret, viser tall fra DNB om nordmenns reiseaktivitet i sommer.

Etter Aurland kommer Stranda kommune med 383 prosent økning i kredittkortbruk, etterfulgt av Stryn med 355 prosent.

Tallene er hentet ut av DNB for Dagens Næringsliv og gir en tydelig pekepinn på hvordan koronaviruset har påvirket nordmenns reisevirksomhet. Hjemkommunen til kortbrukeren er unntatt i datagrunnlaget, som gjelder for perioden 1. juli til 16. juli.

Små steder på Vestlandet og Lofoten er blant områdene der økningen i kortbruk er høyest. Av storbyene gjør Ålesund, Bergen og Stavanger det bra.

Feriebyen Kristiansand opplever derimot en nedgang på 4 prosent i nordmenns kortbruk sammenlignet med 2019. Kristiansand er dermed blant taperne på DNs liste sammen med Drammen (-29 prosent) og Bodø (-34 prosent).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden