Langt færre reiser med buss for tog i sommer

<p>På flere togstrekninger må de reisende ta buss for tog imens arbeidet med oppgradering av jernbanen gjøres om sommeren. Men i år gjelder dette langt færre, ifølge tall fra Vy. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
På flere togstrekninger må de reisende ta buss for tog imens arbeidet med oppgradering av jernbanen gjøres om sommeren. Men i år gjelder dette langt færre, ifølge tall fra Vy. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Under halvparten av passasjerene som vanligvis reiser med buss for tog på Østlandet om sommeren, har gjort det i år.

– Spesielt er fallet stort i uken vi har bak oss, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy til Aftenposten.

Siden 2009 har deler av lokaltogtrafikken rundt hovedstaden vært stengt om sommeren, kaoset som til tider har rådet, har uteblitt i år. Det er også færre biler enn i fjor sommer på E18 inn til Oslo, ifølge avisa.

Scholz i Vy tror hjemmekontor er forklaringen på at færre reiser inn til byen.

– Folk er flinke til å følge reglene som handler om ikke å reise om det ikke er nødvendig, reise på andre tider av døgnet og ha hjemmekontor, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden