Kilder i regjeringen:

Europa åpnes for nordmenn fra 15. juli

Fra 15. juli kan nordmenn reise til Europa uten krav om karantene, får DN opplyst fra regjeringskilder. Enkelte land kan fortsatt ha restriksjoner.

Regjeringen skal legge fram nye reiseråd torsdag klokka 16. Både statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) skal delta på pressekonferansen som skal handle om reiser og koronasituasjonen.

Ifølge Dagens Næringsliv blir innreiserestriksjoner til Norge opphevet for innbyggere i EØS- og Schengen-området.FHI skal innen 15. juli utarbeide en liste over land som fortsatt vil være rammet av reiserestriksjoner, basert på smittesituasjonen.

14. mars frarådet Utenriksdepartementet reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Fra 15. juni ble det åpnet for reiser til Norden, men i Sverige er Gotland det eneste området som har hatt lav nok smittespredning.

Statsminister Erna Solberg hadde tidligere torsdag et videomøte med de nordiske statsministrene. Det er foreløpig ikke kjent hva som kom ut av dette møtet.

Aktuelt: Coronasmitten på vei oppover igjen i Europa

Covid-19: Flere barn behandlet for Kawasaki-lignende sykdom i Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært