SAS øker kapasiteten til 40 fly i juli

Pressesjef John Eckhoff i SAS sier at de har innført tiltak for å redusere risikoen for smittespredning, som for eksempel krav om munnbind under flyturer med flyselskapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Pressesjef John Eckhoff i SAS sier at de har innført tiltak for å redusere risikoen for smittespredning, som for eksempel krav om munnbind under flyturer med flyselskapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

SAS øker kapasiteten med ti fly i juli, men den er fortsatt bare på 30 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Selskapet øker fra 30 fly i juni til 40 i juli. Samtidig bekrefter flyselskapet tirsdag at de vil fly til flere feriedestinasjoner i Spania, samt til Frankrike, Hellas og Kroatia fra Gardermoen i juli.

Pressesjef John Eckhoff i SAS utelukker ikke at de kan få nye utvidelser til flere reisedestinasjoner i løpet av sommeren fra alle de tre skandinaviske landene.

– Etter hvert som restriksjoner og innreiseregler letter i ulike land, ser vi en økning i etterspørselen etter reiser, sier Eckhoff.

Norwegian gjenåpner også rute

Fra Kastrup i København vil SAS ha mest aktivitet, med flyginger til tre destinasjoner i USA, samt til hele 18 land i Europa.

Fra Arlanda i Stockholm er antall destinasjoner færre, men SAS flyr til flere feriesteder i blant annet Hellas, Italia og Spania.

Norwegian melder også tirsdag at de vil gjenåpne den største innenriksruten i Danmark mellom Aalborg og København fra 1. juli.

Endret reiseråd

Fredag endret regjeringen reiserådene. Nordmenn kan nå reise på ferie til alle land i Norden, men i Sverige er Gotland det eneste området som er åpnet.

Søndag kunne NRK melde at flere reiseforsikringer også gjelder om du trosser UDs reiseråd.

– Vi kan ikke sette oss til doms over andre. Er du i Tyskland og blir frastjålet kameraet eller mobilen, hvorfor skulle ikke vi da hjelpe, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Forsikringsselskapene Eika, Fremtind, Frende og Gjensidige bekreftet alle at deres reiseforsikring likevel vil gjelde, men ikke ved coronarelaterte tilfeller.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært