Nå kommer de nye reiserådene

<p>Norge og Danmark er enige om å åpne grensene for hverandre. Her fra Nyhavnsbroen i Nyhavn i København.</p>
Norge og Danmark er enige om å åpne grensene for hverandre. Her fra Nyhavnsbroen i Nyhavn i København. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

I tillegg til å komme med nye reiseråd, er det ventet at regjeringen fredag vil lette restriksjoner for flere bransjer og sektorer.

Nordmenn kan fra mandag av dra til Danmark utenfor København, og ifølge VGs kilder har det blitt vurdert innad i regjeringen om man skal åpne for enkelte deler av Sverige, der smitten ikke er like utbredt som i storbyområdene.

Det ikke vil åpnes for fritidsreiser til Sverige , fordi regjeringen mener smittefaren er for høy i landet, erfarer NRK.

Undersøkelse: 7 av 10 nordmenn er mer skeptiske til utenlandsreiser

TV 2 erfarer imidlertid at det vil åpnes for feriereiser til Sverige i områder der det er lite smitte. For at reise kan tillates, må et sett kriterier, som vil legges fram på pressekonferansen klokka 14 i dag, oppfylles, ifølge kanalen.

Kanalen skriver også at det vil åpnes opp for karantenefrie jobb- og fritidsreiser til Finland og Island.

Det er allerede kjent at det fra mandag tas sikte på å åpne for arrangementer med opptil 200 personer. I dag er dette tallet 50.

Også treningssentre, svømmehaller og badeland skal etter planen få åpne dørene igjen, såfremt man har kommet fram til gode nok smitteverntiltak.

Det er også planer om å tillate idrett med begrenset fysisk kontakt for personer under 20 år.

Bakgrunn: Økende kritikk mot regjeringens reisestopp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært