Økende kritikk mot regjeringens reisestopp

<p>Kristin Krohn Devold beskriver stemningen i norsk reiseliv som «på kokepunktet». Her fra Bryggen i Bergen som hvert år besøkes av mange utenlandske turister.</p>
Kristin Krohn Devold beskriver stemningen i norsk reiseliv som «på kokepunktet». Her fra Bryggen i Bergen som hvert år besøkes av mange utenlandske turister. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Regjeringen får kritikk for å opprettholde særnorske korona­regler. Det har ført til at Tyskland nå har valgt å opprettholde reiseadvarselen mot Norge.

Årsaken er at Norge fortsatt stenger grensene for tyske turister, skriver Aftenposten.

Dermed er Norge, sammen med Spania og Sverige, blant landene i EU/EØS-området som tyskere anbefales å holde seg unna, ifølge tyske medier.

– Det er utrolig beklagelig. Tyskland har samme smittebilde og like strenge tiltak som Norge. Tyskere er utrolig viktige for norsk reiseliv, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Krohn-Devold beskriver stemningen i norsk reiseliv som «på kokepunktet», særlig etter at Danmark denne uken åpnet for seminarer med opp til 500 personer. I Norge er grensen satt til 50.

Fredag eller mandag skal regjeringen etter planen presentere ytterligere reiselettelser for Norden og eventuelt for «andre nærliggende europeiske land».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært