Undersøkelse:Mange nordmenn dropper eller utsetter sommerferien

En av fire nordmenn dropper eller utsetter årets sommerferien på grunn av coronautbruddet, viser en ny undersøkelse. Bildet er fra Okstinden på Helgelandskysten med Træna og Hestmannen i bakgrunnen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En av fire nordmenn dropper eller utsetter årets sommerferien på grunn av coronautbruddet, viser en ny undersøkelse. Bildet er fra Okstinden på Helgelandskysten med Træna og Hestmannen i bakgrunnen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av fire nordmenn dropper eller utsetter årets sommerferien på grunn av coronautbruddet, viser en ny undersøkelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 26 prosent av de 2.500 spurte sier de helt eller delvis kommer til å droppe eller utsette sommerferien i år på grunn av coronautbruddet. 54 prosent sier nei og 20 prosent svarer vet ikke/ikke relevant, i Norsk koronamonitor fra Opinion.

Det er de under 30 år som i størst grad sier de dropper eller utsetter årets sommerferie, hvor mer enn hver tredje oppgir dette.

– I tillegg er det mange som ennå ikke vet hva de gjør eller uansett har andre planer, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Men det er ikke bare årets sommerferie som står i fare. Over fire av ti nordmenn (43 prosent) frykter at også sommerferien deres til neste år kan bli påvirket av coronasituasjonen. Her svarer 38 prosent nei og 19 prosent vet ikke/ikke relevant.

Askheim sier han tror det er flere grunner til at mange frykter for sommeren også neste år.

– Det ene er at coronaepidemien kan vedvare, det andre er hvordan ulike turistmål i utlandet håndterer situasjonen i 2021, samt at også privatøkonomi og et tøffere arbeidsmarkedet fremover spiller inn på fremtidige ferieplaner, sier Askheim.