Spania venter med å åpne grensene for turister

Spanske myndigheter vil ikke åpne opp for utenlandske turister før tidligst i slutten av juni. Bildet, som er tatt 12. mars, viser to turister på en sightseeingbuss i Madrid. Foto: AP / NTB scanpix
Spanske myndigheter vil ikke åpne opp for utenlandske turister før tidligst i slutten av juni. Bildet, som er tatt 12. mars, viser to turister på en sightseeingbuss i Madrid. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spania vil ikke åpne grensene for turister før tidligst om fem uker, sier landets turistminister. Han håper å kunne ønske turister velkommen i slutten av juni.

– Vi kan ikke la utlendinger komme til landet mens vi fortsatt nekter våre egne innbyggere å forlate hjemmet, sier turistminister José Luis Ábalos mandag.

Uttalelsen kommer etter at Italia, som sammen med Spania er et av landene i Europa som er hardest rammet av coronapandemien, kunngjorde at landet vil slippe inn turister fra 3. juni.

Spania er i ferd med å gradvis åpne opp igjen, men gjenåpningen går sakte.

Norge: Foreslår innreiserestriksjoner til nyttår

Tyskland vil ha samarbeid for å gjøre feriereiser mulig

Etter et møte med kolleger fra populære ferieland i Europa, sier Tysklands utenriksminister de vil jobbe for å gjøre det mulig å reise utenlands på sommerferie.

– Det er nødvendig å fortelle folk klart og tydelig at det vil være restriksjoner overalt, på strender, i restauranter og i bysentre, sier Heiko Maas etter å ha snakket med kolleger fra ti land – primært i Sør-Europa.

Han sier de trolig vil møtes igjen om to uker og at embetsverket skal jobbe med detaljene fram til det. Ett av spørsmålene er om folk som blir syke på ferie, skal i karantene på reisemålet eller bli sendt hjem.

Maas sier sikkerheten må komme første og at han ønsker seg samkjøring i stedet for bilateral «europeisk konkurranse om turister».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden