Hellas gjenåpner hundrevis av strender

<p>Restauranter og kafeer skal etter planen starte opp igjen driften 1. juni, mens hotellene skal åpne i slutten av juni. I tillegg åpnes 515 strender. Her fra en strand på Kreta.</p>
Restauranter og kafeer skal etter planen starte opp igjen driften 1. juni, mens hotellene skal åpne i slutten av juni. I tillegg åpnes 515 strender. Her fra en strand på Kreta. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Til helgen åpner Hellas 515 strender som har vært stengt på grunn av coronavirusutbruddet, opplyser regjeringen i landet.

Fortsatt skal regler om sosial distanse gjelde, og det blir maks tillatt med 40 personer per 1.000 kvadratmeter med strand. Parasoller må plasseres fire meter fra hverandre, og solsengene må sprayes med desinfeksjonsmiddel etter bruk. Det blir heller ikke tillatt å servere drinker eller mat til badegjestene.

– Dette blir en viktig test som vi må klare. Vi må vise at vi med regler og en seriøs tilnærming igjen kan nyte det vakre landet vårt i full trygghet, sier regjeringstalsmann Stelios Petsas.

Hellas kjemper for å redde feriebestillingene fra utlandet og håper turistsesongen kan starte fra 1. juli. Landet har foreløpig klart å holde pandemien under relativt god kontroll, og har kun hatt 152 dødsfall og 2.744 bekreftede smittetilfeller.

Restauranter og kafeer skal etter planen starte opp igjen driften 1. juni, mens hotellene skal åpne i slutten av juni.

Turisme står for hele 12 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) til Hellas, og Det internasjonale pengefondet (IMF) har beregnet at landet kan vente seg et fall på 10 prosent i BNP i år, før det igjen vil øke med 5,5 prosent neste år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært