SAS-passasjerer må bruke munnbind

SAS har innført nye smittevernrutiner om bord i sine fly. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SAS har innført nye smittevernrutiner om bord i sine fly. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle SAS-passasjerer over seks år må fra 18. mai til 31. august bruke munnbind på selskapets flygninger. Munnbindene må passasjerene ta med selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet opplyser at luftfarten i stor grad fremdeles vil være påvirket av reiserestriksjonene også i tiden framover, men at de er forberedt på at flere behøver å fly.

I tillegg til at det blir obligatorisk for passasjerene å ha på seg ansiktsmaske eller munnbind, fjernes løse gjenstander som tepper, puter, brett og lesestoff fra plassene, det innføres nye boardingrutiner, og om bord i flyene vil det ikke lenger bli servert mat, opplyser selskapet i en pressemelding.

Videre blir flyselskapets fly rengjort i henhold til nye rutiner, og håndbagasje blir begrenset til ett kolli per passasjer.

EU: – Så lenge viruset er i omløp, vil ikke ferien være risikofri

Må ta med selv

Flyselskapet oppfordrer videre passasjerene til å ha god håndhygiene for å forhindre smittespredning, og opplyser at reisende bør sørge for at de gjør seg kjent med reiseråd og restriksjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressesjef John Eckhoff i SAS sier til NTB at munnbind er noe passasjerene må ta med selv på flyet.

– Vi anbefaler at dette ordnes før reisen, sier han.

SAS ber også de reisende om å sørge for å ha med seg nok ansiktsmasker eller munnbind til hele turen.

Erna Solberg: Nordmenn må belage seg på norgesferie

Kommer etter EU-krav

De nye retningslinjene kommer etter at nyhetsbyrået Reuters meldte at EU-kommisjonen vil anbefale at det blir påbudt med munnbind på fly, men at midtsetene på flyene ikke trenger å stå tomme.

Tirsdag varslet flere andre flyselskaper, som Ryanair og Finnair, lignende tiltak. Men foreløpig har ikke Norwegian innført lignende krav. Selskapet forholder seg ifølge nyhetsbyrået Ritzau til gjeldende råd fra helsemyndighetene.