Hurtigruten forlenger driftsstansen

Hurtigruten forlenger driftsstansen til midten av juni. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Hurtigruten forlenger driftsstansen til midten av juni. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hurtigruten forlenger sin midlertidige driftsstans som følge av coronakrisen, men håper på gradvis oppstart fra midten av juni.

Full stans av reisende og strenge coronarestriksjoner gjør at Hurtigruten forlenger driftsstansen til midten av juni. Hurtigruten er tvunget til å legge 14 av 16 skip til kai og har permittert nesten 3.000 ansatte.

– Vi håper på en gradvis opptrapping fra midten av juni. Men for at det skal være mulig, må vi ha finansielle avklaringer på plass, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i en pressemelding mandag.

– Det er tøft å se skip ligge i opplag. Det eneste vi vil er at skipene skal seile, få folk tilbake i jobb og bidra til verdiskapning i små og store samfunn langs hele kysten. Men akkurat nå har vi ikke noe annet valg, sier Skjeldam.

Overfor regjeringen har Hurtigruten pekt på to konkrete tiltak. Det ene er en kortsiktig løsning der staten midlertidig kjøper mer kapasitet og kompenserer for bortfallet av billettinntekter, slik regjeringen har gjort for tog og fly. Det andre tiltaket er en langsiktig løsning der Hurtigruten får tilgang til likviditetslån gjennom Statens obligasjonsfond eller en låneordning gjennom GIEK (Garantiinstituttet for eksportkreditt).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært