Togene skal gå nesten som normalt i sommer

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir bortimot normal togtrafikk i hele landet denne sommeren, lover Bane Nor. Men noen steder må holdes stengt fordi det skal gjøres arbeid på strekningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trafikken skal gå som normalt på de fleste jernbanestrekningene – med unntak av deler av Østfoldbanen og Drammens-/Spikkestadbanen, som blir holdt stengt også denne sommeren. Det skyldes blant annet utbygging av Follobanen, Østfoldbanen og vedlikehold på jernbaneinfrastrukturen.

– Vi trenger sammenhengende arbeidsperioder over flere uker for å kunne utføre komplekse og større arbeidsoppgaver i jernbanesporene og i tilknytning til disse. Sikkerheten til de som jobber, er én av grunnene til at vi er nødt til å stanse trafikken, sier konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane Nor.

Her blir det stengt i sommer:

* Asker-Drammen på Drammenbanen, 20. juni – 2. august, grunnet rehabilitering av Lieråsen tunnel.

* Sandvika-Asker på Drammenbanen (kun lokallinjen), 27. juni – 2. august, grunnet arbeid med nytt kontaktledningsanlegg mellom Slependen og Høn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

* Spikkestadbanen, 20.–24. juli, grunnet sporarbeid og vedlikehold.

* Oslo-Rygge/Mysen på Østfoldbanen. 27. juni-9. august, grunnet arbeid ved Ski stasjon og Follobanen. Det er vestre linje mellom Oslo S og Rygge og østre linje og til Mysen som stenger. Det vil gå tog på Østfoldbanen mellom Rygge og østfoldbyene/Göteborg.