Wuhan troner øverst på kinesernes ønskeliste for reiseåret 2020

Utsikt mot Gule trane-pagoden i Wuhan. I bakgrunnen ser vi den 110 meter lange sovjetiskbygde broen som går over elva. Foto: sleepingpanda / Shutterstock / NTB Scanpix
Utsikt mot Gule trane-pagoden i Wuhan. I bakgrunnen ser vi den 110 meter lange sovjetiskbygde broen som går over elva. Foto: sleepingpanda / Shutterstock / NTB Scanpix

I en fersk undersøkelse kommer det frem at Wuhan er den destinasjonen flest kinesere ønsker å besøke når coronakrisen er over.

Passasjertrafikken har sunket som en stein siden regjeringer verden over har innførte strenge regler for bevegelser og sosial distanse. Sommeren 2020 vil dermed det internasjonale reiselivet være preget av innenlands turisme når det er duket for ferietid, både her hjemme i Norge og i land som Spania og Hellas.

I slutten av april ble det offentliggjort en undersøkelse på China.org.cn, utført av blant annet Chinese Academy of Social Sciences Tourism Research Center, som så på det kinesiske reisemønsteret for 2020. Overraskende nok var det storbyen Wuhan i Hubei-provinsen øst i Kina som ble drømmedestinasjon nummer én.

Vil oppleve historien

De første tilfellene av coronaviruset er blitt sporet til et marked i Wuhan der man selger kjøtt, fisk og ikke minst ville, levende dyr. Der skal viruset ha blitt overført fra flaggermus til mennesker via andre dyr. Siden har det spredt seg rundt til nær sagt alle hjørner av jordkloden, med katastrofalt resultat.

Nå har imidlertid Wuhan gått forbi Beijing som største innenlandsbyen på kinesernes ønskeliste. Hvis man derimot ser på tallene som ble samlet inn mellom desember i fjor og midten av januar i år, så lå Wuhan på en åttendeplass.

(Saken fortsetter under)

Arbeidere er ikledd ansiktsmasker mens de gjør i stand kjøtt som skal grilles på et marked i Wuhan, 4. april i år. Foto: Noel Celis / AFP
Arbeidere er ikledd ansiktsmasker mens de gjør i stand kjøtt som skal grilles på et marked i Wuhan, 4. april i år. Foto: Noel Celis / AFP

Undersøkelsen er basert på 15.163 spørreskjemaer, stordata fra mer enn 20 millioner innlegg på sosiale medier-kontoer og fora, samt et dusin grundige en-til-en-intervjuer.

CNN skriver at emneknaggen som kan oversettes til noe slikt som «Wuhan blir toppvalget som «nettborgere» ønsker å besøke etter epidemien», er blitt svært populær på det kinesiske mikrobloggstedet Weibo. En av brukerne som benytter emneknaggen, oppgir at årsaken til at så mange ønsker å besøke byen, er for å «se byen som har opplevd de historiske øyeblikkene».

«Epidemisituasjonen har innprentet Wuhan i hodene våre. Vi har sett Wuhan-innbyggernes utholdenhet og innsatsvilje», skriver vedkommende.

«Heltenes by»

Også Hubei-provinsen der Wuhan ligger, har klatret grundig opp på listen sammenliknet med tidligere. Hubei la seg på en pen 2. plass, kun slått av Beijing-provinsen. Før coronautbruddet var den ikke å finne på topp 10-listen.

– Covid-19 har skapt den største utfordringen verdens turistsektor noen gang har sett, sier Song Rui, direktøren ved forskningssenteret som har gjennomført undersøkelsen, Song Rui, til China.org.cn.

Han forklarer Wuhans sterke topplassering med at studien visualiserer det mange innbyggere rundt om i Kina tenker og føler.

– Resultatet av studien uttrykker folkets bekymring og støtte overfor «heltenes by», mener Rui.

Når det gjelder utenlandske reisemål, melder CNN at det først og fremst er Thailand kineserne ønsker å besøke når pandemien har lagt seg og livet går mer tilbake til det normale. Deretter følger Russland og Japan. USA, som tidligere har ligget soleklart øverst, er nå ikke engang nevnt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært