Norske flyselskaper vil ha munnbind på alle om bord

Flyselskapene i Norge vil heller ha påbud om å bruke munnbind om bord på fly enn løsningen norske helsemyndigheter har bestemt seg for.
Flyselskapene i Norge vil heller ha påbud om å bruke munnbind om bord på fly enn løsningen norske helsemyndigheter har bestemt seg for. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapene i Norge vil heller ha påbud om å bruke munnbind om bord på fly enn den løsningen norske helsemyndigheter har bestemt seg for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye smittevernveiviseren fra Folkehelseinstituttet (FHI) sier at det beste tiltaket for å hindre smitte om bord er å blokkere alle midtsetene for å hindre passasjerer i å sitte for tett. FHI vil ikke anbefale påbud om bruk av ansiktsmaske, skriver flysmart24.no.

Bransjeorganisasjonen NHO Luftfart er uenig i dette, og viser til at andre land i Europa i stedet har valgt bruk av maske som det mest hensiktsmessige tiltak.

Aktuelt: Klart for ny bolk med corona-oppmykninger i Norge

Synspunktet deles av luftfartens internasjonale organisasjon, International Air Transport Association (IATA), som tirsdag gikk ut med munnbindanbefaling.

– I Norge har myndighetene lagt seg på at midtsetet skal blokkeres for bruk, noe de fleste andre land i Europa så langt ikke har gjort. Munnbind lar seg enkelt implementere, og utgjør ifølge fagfolk i IATA et godt smittebegrensende tiltak, sier administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe.