DNT låser opp hyttedørene etter nedstengningen

DNT åpner opp de første hyttene etter nedstengningen i mars. På bildet ses hytta Rondvassbu i Rondane. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
DNT åpner opp de første hyttene etter nedstengningen i mars. På bildet ses hytta Rondvassbu i Rondane. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fra fredag åpner de første DNT-hyttene igjen etter at de ble coronastengt i midten av mars. 

Selv om hyttene nå gradvis åpnes blir det et begrenset tilbud med en rekke endringer, både for hyttegjester og turdeltakere.

I startfasen er det kun enkelte hytter som åpnes, først og fremst selv- og ubetjente hytter i nærheten av byer og tettsteder. I tillegg åpnes de betjente hyttene Haukeliseter på Hardangervidda og Sota Sæter i Breheimen.

En av endringene er at man nå er nødt til å bestille plass på forhånd.

Også i turtilbudet blir det endringer. Her blir den største endringen krav om påmelding og at turene blir satt opp med færre deltakere. Turgruppene vil bestå av kun fem personer inkludert turleder.

– Hvordan det vil se ut om en måned eller to, er umulig å spå. Dagens smitteverninstruks tar høyde for situasjonen slik den er i dag, og vil tilpasses dersom retningslinjene endres, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT.