Passasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent

Det er stille på Gardermoen og andre norske flyplasser. Passasjersvikten var i forrige uke på 93 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser foreløpige tall fra Avinor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det er stille på Gardermoen og andre norske flyplasser. Passasjersvikten var i forrige uke på 93 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser foreløpige tall fra Avinor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Antall passasjerer ut og inn av norske flyplasser var i forrige uke på 7 prosent av nivået for ett år siden, ifølge foreløpige tall fra Avinor.

I den første hele uken etter at regjeringen 12. mars innførte strenge regler for bevegelser og sosial distanse, falt passasjertrafikken på alle norske flyplasser med 85 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2019.

Uken etter – forrige uke – hadde dette økt til 93 prosent nedgang.

I forrige uke reiste litt over 70.000 passasjerer gjennom Avinors 44 flyplasser, mot 998.500 i samme uke i 2019, ifølge foreløpige tall fra Avinor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden