Regjeringen hjelper pakkereiseselskaper

Regjeringen skal forlenge refunderingsperioden i pakkereiseloven slik at selskapene slipper å dekke alle avbestillingene med en gang.

– I tillegg innfører vi en ordning der arrangørene kan tilby kundene en tilgodelapp i stedet for å betale tilbake straks. Det er imidlertid ikke snakk om at kundene skal miste pengene de har betalt, sier forbrukerminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i en pressemelding fra regjeringen.

I dag kan alle som har kjøpt en pakkereise, få alle pengene sine tilbake innen 14 dager dersom de må avbestille reisen på grunn av ekstraordinære omstendigheter. Når det er så mange avbestillinger som det er nå på grunn av coronaepidemien, blir situasjonen krevende for mange arrangører. Derfor blir fristen nå forlenget. Hvor lenge den skal forlenges, er foreløpig uklart.

Dersom reisearrangøren likevel går konkurs, blir kunden likevel kompensert av Reisegarantifondet, som nå får tilført 100 millioner kroner ekstra av regjeringen.

Personvernpolicy