Togselskapene har barbert tilbudet

Vy har redusert togtilbudet som følge av coronasituasjonen. Hauketo stasjon i er et kollektivknutepunkt for buss og tog i Oslo. Til vanlig en travel stasjon i morgentimene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Vy har redusert togtilbudet som følge av coronasituasjonen. Hauketo stasjon i er et kollektivknutepunkt for buss og tog i Oslo. Til vanlig en travel stasjon i morgentimene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Vy, Flytoget og Go-Ahead har redusert togtilbudet som følge av coronasituasjonen, opplyser Bane Nor. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kollektivtransporten er en av de kritiske samfunnsfunksjoner som skal opprettholdes. Vi gjør det vi kan for å holde togtrafikken i gang, opplyser Bane Nor.

Så langt har Vy redusert buss- og togtilbudet på Østlandet. Det er innført halvtimesruter på flere lokaltogstrekninger. Toglinjene L1, L13, L14, L2, L21, L22, R10 og R11 er berørt.

Vy har videre innstilt avganger på bussrutene Vy1, Vy15, Vy123, Vy450, Fb11 og Fb65.

Flytoget har redusert avgangene til hvert 20. minutt mellom Oslo S og Gardermoen.

Videre har Go-Ahead innstilt enkelte avganger på strekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger.

SJ har innstilt all persontrafikken mellom Oslo og Stockholm, samt til Narvik.

Bane Nor har allerede intensivert renholdet på norske jernbanestasjoner, særlig på områder som berøres hyppig av de togreisende, som håndløpere på rulletrapper, rullebånd og trapper, heisknapper, armlener på stoler i venterom og offentlige toaletter.