Norwegian kansellerer 85 prosent av avgangene

<p>Norwegian vil nå fly med redusert kapasitet innenlands og mellom de nordiske hovedstedene, med noen europeiske flyvninger.</p>
Norwegian vil nå fly med redusert kapasitet innenlands og mellom de nordiske hovedstedene, med noen europeiske flyvninger. Foto: Vidar Ruud / NPK

På grunn av coronasituasjonen kansellerer Norwegian 85 prosent av sine flygninger. Samtidig permitteres 7.300 ansatte.

Dette utgjør nesten alle de ansatte i selskapet.

– Luftfarten står overfor en ekstraordinær krise der også vi i Norwegian må sette de aller fleste av flyene våre på bakken og permittere en stor andel av våre kolleger. Disse egne tiltakene er dessverre ikke nok, sier konsernsjef Jacob Schram.

– I denne helt kritiske situasjonen vi står oppe i er det derfor svært positivt at norske myndigheter har uttalt at de vil gjøre det som trengs for å trygge norsk luftfart, slik at viktig infrastruktur og titusenvis av jobber opprettholdes, fortsetter han.

Aktuelt: En rekke banker kutter renta

I selskapets pressemelding opplyser Norwegian at de er i dialog med norske myndigheter for å sette opp ekstrafly, dersom dette er nødvendig for å få nordmenn hjem.

Selskapet vil nå fly med redusert kapasitet innenlands og mellom de nordiske hovedstedene, med noen europeiske flyvninger. Alle interkontinentale flyvninger blir avlyst, unntatt flyvninger til og fra Thailand som blir opprettholdt ut mars.

Aktuelt: Nordmenn på ferie utløser corona-raseri: «Egoistisk oppførsel uten grenser»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden