Kuwait blir første land i verden stenger for all kommersiell flytrafikk

Sheikh Saad-flyplassen i Kuwait City. Bildet er tatt 22. februar, av passasjerer som kom tilbake fra Iran.
Sheikh Saad-flyplassen i Kuwait City. Bildet er tatt 22. februar, av passasjerer som kom tilbake fra Iran. Foto: Yasser Al-Zayyat / AFP/NTB scanpix

Som det første land i verden stenger Kuwait for alle kommersielle flyvninger i kampen mot spredning av coronaviruset.

Oljenasjonen Kuwait stenger i dag landets eneste internasjonale lufthavn i et forsøk på å forhindre videre spredning av coronaviruset Covid-19.

Stengingen av Kuwait City International Airport innebærer at det ikke lenger vil være mulig å fly inn og ut av landet.

Flyplassen vil kun være åpen for transportfly og fly med kuwaitiske statsborgere

som skal tilbake til landet, skriver det kuwaitiske nyhetsbyrået KUNA, gjengitt i danske check-in.dk.

Per i dag har Kuwait registrert 80 smittede. Landet er altså på langt nær det som er hardest rammet i Midtøsten, det er Iran med over 10.000 tilfeller. Også i nabolandene Bahrain og Qatar har antallet smittede øket de siste dagene.

Smittespredningen av Covid-19 har fått dramatiske konsekvenser for luftfartsbransjen i hele verden. I Norge har både SAS og Norwegian kuttet mange avganger, kostnader og varslet permiteringer. Nylig varslet også Lufthansa at de setter halvparten av flystallen på bakken.

I en TV-sendt tale natt til torsdag, norsk tid, varslet også USAs president Donald Trump at han innfører innreiseforbud fra 26 land i Europa.

Les også: Trumps reiseforbud inneholder unntak


Vi skal holde deg oppdatert om coronaviruset

Coronaviruset har rammet Norge og verden. Det påvirker alle aspekter av livene våre – helsen, økonomien, arbeidsplassen, skolen, ferien og hverdagslivet vårt generelt.

ABC Nyheter skal holde deg oppdatert om spredningen av viruset. Vi skal formidle nødvendig informasjon slik at du kan ta kloke valg i hverdagen.

Antallet smittede i Norge øker. Folk opplever å bli satt i karantene, beordret til hjemmekontor og arrangementer avlyses. Mange føler på frykt og har stort informasjonsbehov.

Espen Udland, ansvarlig redaktør / administrerende direktør, ABC Nyheter / Startsiden
Espen Udland, ansvarlig redaktør / administrerende direktør, ABC Nyheter / Startsiden

ABC Nyheter skal dekke situasjonen fortløpende. Vi skal fokusere på hvordan du etter beste evne kan holde deg frisk, men også hvordan myndighetene håndterer spredningen og de potensielt langvarige effektene av coronaviruset.

Vi har forståelse for at situasjonen kan virke urovekkende for mange. ABC Nyheter skal holde deg oppdatert, men ikke bidra til å skape unødvendig panikk. Startsiden skal bidra med relevant informasjon.

Vi håper at du synes vår dekning er informativ. Du kan alltid tipse oss eller komme med innspill på mail: tips@abcnyheter.no eller telefon: 977 36 017

Takk for at du leser ABC Nyheter og for at du bruker Startsiden

Espen Udland,

Ansvarlig redaktør / Administrerende direktør

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden