Widerøe kutter ytterligere 1.500 avganger

Widerøe kutter i antall flygninger.
Widerøe kutter i antall flygninger. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapet Widerøe kutter 1.500 flyavganger fram til 31. mai. Dette kommer i tillegg til 4.000 avganger som ble annonsert i slutten av februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen er nedgang i billettbestillinger og begrenset reiseaktivitet som følge av koronaviruset.

Selskapet tar også flere interne grep for å redusere kostnadene. Konsernet har innført ansettelsesstopp og investeringer utsettes. Ruten mellom Torp og Bromma utenfor Stockholm utsettes til 1. juni.

Anbudsrutene flyr som normalt, men selskapet kutter produksjon som går utover anbudskravene.

– Vi følger utviklingen fortløpende og situasjonen har endret seg betydelig siste uke. Vi utelukker ikke ytterligere kutt dersom utviklingen fortsetter, sier kommersiell direktør Christian Skaug i Widerøe.

Kunder som har flybillett til kansellerte avganger, vil bli kontaktet.

Både SAS og Norwegian har måttet innstille flere tusen flyavganger og har krevd reduksjoner i avgifter som passasjeravgift og CO2-avgift.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian har kansellert 3.000 flygninger fra midten av mars til midten av juni. Det utgjør omtrent 15 prosent av selskapets kapasitet i perioden. Kanselleringene vil føre til at ansatte blir permittert.

SAS har innstilt 2.000 avganger i mars. Det tilsvarer 8 prosent av all virksomhet. SAS har i en intern epost bedt de ansatte om å gå ned 20 prosent i lønn. Flere SAS-ansatte er smittet av koronaviruset.