790 sandstrandede Norwegian-passasjerer hentet hjem

Informasjonstavlene på Gran Canaria internasjonale lufthavn mandag kveld. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB scanpix
Informasjonstavlene på Gran Canaria internasjonale lufthavn mandag kveld. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To ekstrafly fra Norwegian har hentet 790 passasjerer som har vært strandet på Kanariøyene, til Norge. Det første SAS-flyet til Norge går tirsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I morgentimene går ytterligere to Norwegian-fly fra Las Palmas til Bergen og Göteborg. Dette er to av de til sammen åtte Norwegian-flyene som har vært strandet, og teknikerne klargjorde dem natt til tirsdag, opplyser pressekontakt Christer Baardsen til NTB.

– Vi venter også å ha klargjort to nye fly før kvelden, og så håper vi at de fire siste er klare senest onsdag morgen, fortsetter han.

Minst ett SAS-fly til Norge

SAS er også i ferd med å hente hjem reisende. Til NTB opplyser Kristoffer Meinert, pressesjef i SAS i Danmark, at tre fly er klare til å dra til Skandinavia tirsdag ettermiddag – hvorav ett til Oslo.

Det gjenstår noen tekniske undersøkelser på tre av selskapets fly som står i Las Palmas, men håpet er å få også dem i lufta tirsdag ettermiddag.

– Det er meningen at to av dem skal til Norge, sier Meinert.

Sandstorm

Så langt har det gått to SAS-fly fra Gran Canaria, ett til København og ett til Göteborg. Det var ifølge pressesjefen også norske reisende om bord i disse.

Siden lørdag har det vært store problemer for flytrafikken til og fra Kanariøyene på grunn av værfenomenet calima Kombinasjon av vind og sandstøv fra Sahara har gjort at flyplassene på øygruppa måtte stenge og mange turister ble værfaste.