Full Norwegian-passasjer ble nektet å fly – krevde erstatning

Norwegian ville ikke refundere billettene etter at en mann ble nektet ombordstigning på en flyving fra Bergen til Stavanger.
Norwegian ville ikke refundere billettene etter at en mann ble nektet ombordstigning på en flyving fra Bergen til Stavanger. Foto: Vidar Ruud / NPK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kabinpersonalet nektet mannen å gå om bord i flyet fordi han var for beruset. Mannen sendte klage til Flyklagenemnda.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen skulle fly fra Bergen til Stavanger med Norwegians DY135 en vårdag i 2019 da kabinpersonalet allerede før boarding ble gjort oppmerksom på at han virket beruset.

I sin klage til Flyklagenemnda hevder mannen at han ikke var spesielt beruset, men hadde drukket mellom tre og fire enheter alkohol før flyvingen. Han bedyrer også at han snakket med personalet ved gaten som scannet billetten og slapp ham om bord i flyet.

Han opplevde det som krenkende og diskriminerende da et besetningsmedlem truet med å tilkalle politiet om han ikke forlot flyet.

Norwegian hevder på sin side at han fremsto som åpenbart beruset og at han ble bedt om å vente ved ombordstigningsgaten til de andre passasjerene var inne i flyet.

«Da klager ikke fulgte disse instruksjonene, ble kapteinen på avgangen involvert. Kapteinen informerte om at klager ble nektet å gå om bord, og dersom han ikke innrettet seg etter dette, ville politiet bli tilkalt», opplyser Norwegian i sitt tilsvar til klagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klageren returnerte da til avgangshallen etter samtalen med kapteinen.

Norwegian mener det ikke er grunnlag for refusjon av billetten, da passasjeren har brutt deres regler og derfor ble nektet å bli med på flyturen.

Klageren krevde å få igjen de 1489 kronene han hadde betalt for billetten. Transportklagenemnda avviste klagen. Norwegian har refundert det mannen betalte i skatter og avgifter for billetten.