Nordmenn sto for de fleste hotellovernattingene i Norge i 2019

Oslo toppet listen over andelen overnattinger av både nordmenn og utlendinger i 2019. Her er Grand hotell i hovedstaden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo toppet listen over andelen overnattinger av både nordmenn og utlendinger i 2019. Her er Grand hotell i hovedstaden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn sto for sju av ti overnattinger på norske hoteller og campingplasser i 2019. Dette var sjette år på rad med rekord i totale overnattinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var totalt 35,2 millioner overnattinger ved hoteller, campingplasser, vandrerhjem og lignende i Norge i 2019, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Det var 780.000 flere norske og 560.000 flere utenlandske overnattinger i 2019 sammenlignet med året før. Særlig hotellovernattinger økte.

Oslo hadde den høyeste andelen overnattinger blant både nordmenn og utlendinger.

For utenlandske overnattinger fulgte Hordaland, mens Trøndelag hadde nest flest overnattinger av nordmenn. Sogn og Fjordane var eneste fylke med flere utenlandske enn norske overnattinger.

I desember 2019 var det i overkant av 1,6 millioner overnattinger i Norge. Hotellovernattinger økte 10 prosent, mens overnattinger på campingplasser og hyttegrender økte henholdsvis 16 og 28 prosent sammenlignet med desember 2018.