Apollo, Emirates og Qatar Airways flyr over Iran og Irak

Flere flyselskap flyr fortsatt over Irak og Iran etter at en ukrainsk passasjerfly ble skutt ned onsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
Flere flyselskap flyr fortsatt over Irak og Iran etter at en ukrainsk passasjerfly ble skutt ned onsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapene Apollo, Emirates og Qatar Airways flyr over Iran og Irak, tross oppfordringer om å unngå iransk luftrom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Qatar Airways flyr over iransk luftrom på vei til Qatar, mens Emirates flyr i grenseområdet mellom Iran og Irak. Apollo benytter seg av Qatar Airways flyginger til regionen, skriver E24.

Begge flyselskapene tok av fra Oslo lufthavn Gardermoen mot Doha og Dubai søndag ettermiddag.

Det skjer selv om Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået EASA oppfordrer om unngå å fly over iransk luftrom, skriver Reuters.

– Potensiell risiko på grunn av økt militær aktivitet og aktivt luftrom i Irak og Iran. Vårt råd til flyselskaper er å ikke fly i Irak og Irans luftrom, skriver den svenske transportetaten.

Det norske luftfartstilsynet gir ikke anbefalinger eller oppfordringer om reiseruter.

Les også: Norwegian slutter å fly over Iran

176 mennesker mistet livet da en ukrainsk passasjerfly styret styrtet kort tid etter avgang fra Irans hovedstad Teheran onsdag. Iranske myndigheter har innrømmet at landets forsvar skjøt ned flyet og skylder på menneskelig svikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Qatar Airways flyr som vanlig. Sikkerheten til våre passasjerer og ansatte er av største viktighet for oss, og vi følger utviklingen nøye, skriver Qatar Airways i en pressemelding.

Apollo innstiller ikke reiser, men oppgir av de tilbyr berørte passasjerer ombooking i januar.

– Vi følger nøye med på utviklingen og er i nær kontakt med de relevante myndighetene med hensyn til våre flyginger, skrev Emirates i en uttalelse onsdag.

Les også: Norge fraråder reiser til Iran