Åpnes for elsykkel i Jotunheimen og Trollheimen

På denne veien til Glitterheim kan det bli tillatt å sykle med elsykkel. Det har Fylkesmannen i Innlandet foreslått overfor Miljødirektoratet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
På denne veien til Glitterheim kan det bli tillatt å sykle med elsykkel. Det har Fylkesmannen i Innlandet foreslått overfor Miljødirektoratet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesmennene i Innlandet og Møre og Romsdal vil prøve ut elsykling på seks veistrekninger i nasjonalparkene Jotunheimen og Trollheimen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I første omgang åpnes det for elsykling på Glitterheimvegen og Koldedalsvegen i Jotunheimen nasjonalpark og Utladalen landskapsvernområde, sier direktør Haavard Elstrand for miljø og landbruk hos Fylkesmannen i Innlandet til Nationen.

Han sier at strekningene bør inngå i et prøveprosjekt sammen med fire strekninger i Trollheimen/Innerdalen landskapsvernområder, som faller under Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Av hensyn til villreinen vil ikke Fylkesmannen i Innlandet åpne for bruk av elsykler i nasjonalparkene Dovrefjell og Rondane i denne omgang.

Miljødirektoratet har i høst, på vegne av Klima- og miljødepartementet, bedt Fylkesmannen foreslå forskriftsendringer som åpner for bruk av elsykkel på veier i verneområdene der det allerede sykles mye.

Saken blir sendt på høring, og allerede sommeren 2020 kan det bli åpnet for bruk av elsykler i de foreslåtte områdene, sier Elstrand.