Turistenes meldinger i sanden setter sinnene i kok

Lokale naturvernere har lagt ut flere bilder i sosiale medier etter at noen hadde tatt seg til rette på stranden Granite Bay i Noosa National Park. Foto: Dennis Massou / Tourism Noosa
Lokale naturvernere har lagt ut flere bilder i sosiale medier etter at noen hadde tatt seg til rette på stranden Granite Bay i Noosa National Park. Foto: Dennis Massou / Tourism Noosa Foto: Skjermdump fra Facebook

En gruppe turister ville bare ha det litt moro på stranden. Det falt ikke i god jord hos lokale myndigheter i Australia. – Noen må rydde opp, er kravet fra sinte naturvernere.

Noosa National Park i Queensland i Australia tiltrekker seg mange turister årlig. Den populære nasjonalparken er kjent for sin mangfoldige og frodige natur, og den brukes til rekreasjon for lokale innbyggere og tilreisende.

På oppslag og skilt langs stranden blir besøkende oppfordret til å la naturen være i fred, og etterlate færrest mulig spor:

«Husk hvor raskt denne vakre nasjonalparken kan bli ødelagt hvis folk ikke tar hensyn og verner om parken.»

«Send nudes», «Poland» og «Go Vegan»

Men ikke alle har tatt seg bryet med å lese skiltene like nøye, skriver The Independent.

I slutten av november oppdaget lokale naturvernere at noen hadde tatt seg til rette på stranden Granite Bay i Noosa National Park.

Det viste seg at store deler av stranden var overfylt med meldinger skrevet med steiner som var delvis skylt opp på land. «Send nudes», «Poland» og «Go Vegan» er blant ordene som står skrevet i sanden.

Bilder fra stranden viser flere titalls navn og forkortelser spredt over et større område. Alle ordene er utformet ved hjelp av små steiner.

Tror europeiske backpackere står bak

Det provoserer lokale naturvernere.

– Vi var ti personer som løftet steinene tilbake der de hørte hjemme. Men det gjenstår fortsatt mye opprydningsarbeid, skriver Dennis Massoud på Facebook. Han jobber for Tourism Noosa og tror europeiske backpackere står bak den noe uvanlige «graffitien».

Etter at han postet meldingen på sosiale medier kom det skarpe reaksjoner: «Motbydelig», «en torn i øyet» er noen av meldingene som verserer på nettet.

– Dette er ikke annerledes enn graffiti. Noen må rydde opp, skriver en forarget naturverner.

Personvernpolicy