Kvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene

FØLER SEG LURT: En norsk kvinne hadde håpet på en sosial ferietur da hun bestilte en gruppereise gjennom turoperatøren Solia. Ferien ble imidlertid en stor skuffelse.
FØLER SEG LURT: En norsk kvinne hadde håpet på en sosial ferietur da hun bestilte en gruppereise gjennom turoperatøren Solia. Ferien ble imidlertid en stor skuffelse. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne følte seg lurt av reiseoperatør etter at ferieturen ikke ble som lovet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I juli satte en kvinne seg på flyet i retning Kreta i Hellas, i håp om en uke lang sosial ferie med flere andre nordmenn.

Kvinnen hadde betalt 19.000 kroner for en gruppereise gjennom reisearrangøren Solia, som reklamerte med en hyggelig og sosiale tur med flere utflukter.

«Klager har anført at hun fikk opplyst at det var 20 påmeldte og at hun kunne se fram til felles middager ved langbord og sosialt samvær», anførte kvinnen da hun klaget inn Solia til pakkereisenemda.

Skuffelsen var derfor stor da kvinnen ved ankomst Kreta fikk opplyst at hun var eneste deltaker på turen.

Saken ble først omtalt av Flysmart24.

– Ikke særlig sosialt

I stedet for å reise med 20 nordmenn, fikk kvinnen tilbud om å være sammen med en gruppe på 13 dansker og deres dansktalende guide.

«De forsto hverandre ikke, så det ble ikke særlig sosialt og hyggelig», anførte klager.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hjemkomst klaget kvinnen Solia inn for pakkereisenemnda. Hun følte seg lurt og forlangte full refusjon og erstatning for ødelagt ferie.

Totalt krevde kvinnen erstatning på til sammen 27.095 kroner.

13.000 kroner

Solia, som før klagesaken hadde tilbudt klager prisavslag på 10.000 kroner, erkjenner at de før reisen skulle oppdaget at kvinnen var eneste deltaker på turen.

«Solia anfører at de ikke ble informert om at klagers hovedgrunn for å bestille reisen var det sosiale», skriver reisearrangøren i sitt svar til pakkereisenemda.

De viser til at kvinnen ble innkvartert på hotellet hun bestilte, uten at de planlagte utfluktene ble gjennomført. Hun benyttet seg imidlertid av andre utflukter hun ble tilbudt.

Pakkereisenemnda ga kvinnen delvis medhold i klagen og tilkjente henne 13.000 kroner i erstatning.