Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor

Video: Ordføreren har en klar oppfordring til turistene som strømmer til byen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå har den italienske landsbyen på Sardinia en innstendig oppfordring: – Ikke bruk Google Maps!

Artikkelen fortsetter under annonsen

144 ganger hittil i år har brannvesen og hjelpemannskap i fjellandsbyen Baunai på Sardinia rykket ut for å hjelpe turister på avveie.

Nå har ordfører Salvatore Corrias sett seg grundig lei av de stadige redningsaksjone for å bistå besøkende som har satt seg fast på ufarbare fjellveier eller havnet helt på villspor.

Derfor har han en innstendig oppfordring:

– Ikke bruk Google Maps!

– Så må vi dra ut for å redde dem

I stedet slår ordføreren et slag for det gamle, klassiske utbrettbare kartet til folk som planlegger å besøke fjellandsbyen øst på den italienske øya.

– Folk er ikke vant med å kjøre på grusveiene i området, og følger derfor anvisningene fra Google Maps. Men etter en stund skjønner de at de ikke er på en ordentlig vei, og så må vi dra ut for å redde dem, forteller ordfører Corrias til avisen Guardian og legger til:

– Vi har gjort det så mange ganger, særlig de siste årene. Dessverre tar ikke Google Maps folk dit de ønsker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokalt politi har nå satt opp skilt med advarsel om ikke å følge anvisningene til den populære søke- og karttjenesten.

Les også: Bygd i Rogaland oversvømmes av turister på villspor

Turister risikerer å ende opp på tilfeldige steder

Ordføreren ønsker også å sette i gang en større informasjonskampanje i sosiale medier samt gjøre papirkart mer tilgjengelig for besøkende, skriver avisen.

Han understreker at problemet er høyst reelt, og at turister risikerer å ende opp på totalt tilfeldige steder dersom de følger Google Maps.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale myndigheter har nå tatt tatt kontakt med Google for å informere dem om at karttjenesten deres leder folk på villspor.

En talsperson for selskapet uttaler til Guardian at de kjenner til problemet på Sardinia og at de jobber med en løsning.

Les også: Turist på villspor med guidebok fra 1914

Kjørte etter en guidebok fra 1914

Skulle du dra til området og forholde deg til trykkede guidebøker og papirkart, bør du imidlertid ikke gjøre som den eldre, amerikanske turisten som i 2004 satt to dager fast i gjørma i en skog i Bayern, Tyskland.

Den 79 år gamle mannen kjørte etter en guidebok fra 1914.

Dessverre for den reiselyste amerikaneren hadde området forandret seg litt på de nitti årene som hadde gått siden boken ble trykket.