Stadig flere tar toget

Togene får stadig flere passasjerer, viser tall fra SSB. Andre typer kollektivtrafikk hadde en nedgang i andre kvartal i år.
Togene får stadig flere passasjerer, viser tall fra SSB. Andre typer kollektivtrafikk hadde en nedgang i andre kvartal i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

20,6 millioner passasjerer satte seg på toget i andre kvartal i år. Det er en økning på 1 prosent fra samme periode i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økningen utgjør 198.000 flere reisende med tog, opplyser SSB.

Andre typer kollektivtrafikk hadde en nedgang på forsommeren. Buss, båt, sporvei og T-bane hadde 4,2 prosent færre reisende. Samlet sett gikk antall passasjerer med kollektivtransport ned med 3,6 prosent i andre kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor, noe SSB mener setter i sammenheng med at påskeferien kom sent i år.

Billettinntektene for kollektivtransport var på totalt 3,9 milliarder kroner fra 1. april til 1. juli. Det er en økning på 182 millioner kroner fra samme periode i fjor, og det var inntektene fra togbilletter som økte mest. Takstøkninger det siste året bidrar til en økning i billettinntektene, ifølge SSB.