Verdens villeste berg- og dalbane åpner i Saudi Arabia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konservative Saudi Arabia sminker seg for turismen. Nå vil de åpne den lengste, høyeste og raskeste berg- og dalbanen i verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et av verdens mest lukkede land vil satse mer på turisme. Det ultrakonservative kongedømmet Saudi Arabia bruker milliardbeløp for å bedre imaget sitt overfor omverdenen.

Nå bygger de en gigantisk fornøyelsespark 40 kilometer utenfor hovedstaden Riyadh.

Parken, som har fått navnet Qiddiya, bygges i samarbeid med verdens største operatør av fornøyelsesparker, amerikanske Six Flags, og vil være på størrelse med 45 fotballbaner, skriver avisen Gulf News.

Qiddiya vil inneholde seks forskjellige temaparker med tilsammen 28 større attraksjoner, hvorav 12 har som målsetting å være rekordholdere.

Les også: Saudi-Arabia forbyr shorts og stirring

Spektakulær berg- og dalbane

En av de store attraksjonene i fornøyelsesparken blir trolig berg- og dalbanen Falcon's Flight som ifølge beskrivelsene skal bli «den lengste, høyeste og raskeste» berg- og dalbanen i verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan se en videopresentasjon av banen øverst.

Det er ikke kjent hva som vil bli toppfart og høyde på Falcon's Flight, men det som i dag regnes som verdens raskeste berg- og dalbane, Formular Rossa i Abu Dhabi, har en toppfart på 240 kilometer i timen og en høyde på 52 meter.

En annen av rekord-attraksjonene blir Sirocco Tower, som skal bli verdens høyeste fritt fall-tårn. Verdens høyeste tilsvarende tårn er i dag det 126 meter høye «Zumanjaro: Drop of Doom» i New Zersey, USA.

– Dette vil bli den mest enestående Six Flags-fornøyelsesparken som noen gang er bygget, sa David McKillips fra Six Flags under en presentasjon av anlegget i Riyadh den 26. august.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Første del av Qiddiya skal etter planen åpne i 2022, mens hele parken skal stå ferdig i 2023, skriver Gulf News.

Les også: Saudi-Arabia lanserer «underholdningsby»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sminker seg for verden

Qiddiya er ikke bare en fornøyelsespark, men en hel by som skal lokke til seg turisme og store sportsbegivenheter. Parken er en del av en serie gigantprosjekter kongeriket setter i gang for å få flere økonomiske bein å stå på enn oljen og for å forbedre sitt elendige image overfor resten av verden.

Slike prosjekter er blant kronprins Mohammed bin Salmans visjoner for kongedømmet. Han er en selverklært «kraft for liberal endring» i det religiøst erkekonservative landet, og hovedarkitekten bak reformprogrammet «Vision 2030».

Olje og gass har gjort Saudi-Arabia til et av verdens rikeste land. Landet må likevel tåle sterk kritikk fra store deler av verden for sin manglende respekt for menneskerettighetene.

– Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene, skriver Amnesty International i sin omtale av Saudi Arabia.

Les også: I dag får Saudi-Arabia kino - etter 35 år